Rijst met kippenbouten en paprika

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 961 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de kippenpoten af en dep ze goed droog
  2. Pel de uien en snijd ze fijn
  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
  4. Snijd het ontbijtspek in reepjes
  5. Verhit de olie in een wijde braadpan en bak hierin 2 kippenpoten snel rondom bruin
  6. Neem ze uit de pan, bak ook de andere 2 kippenpoten en neem ook die uit de pan
  7. Bak het ontbijtspek 5 minuten zachtjes in het bakvet uit
  8. Voeg de ui, de paprika, de knoflook en de rijst toe en bak al roerend 5 minuten tot alle rijstkorrels glanzen
  9. Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper en de tomatenpuree toe, verkruimel er de kippenbouillontabletten boven en schenk er ± 3/4 liter water bij (de rijst moet net onder staan)
  10. Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten erop en laat de rijst en de kip met het deksel op de pan in ± 30 minuten goed gaar worden
  11. Doe het gerecht over op een grote platte schaal en garneer met de peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha