Rundvlees met eekhoorntjesbrood op Chinese wijze

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 692 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng in een schaal de sojasaus, sesamolie, rijstwijn of sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel maïzena en een heel klein beetje zout
  2. Doe de stukjes vlees erin, schep enkele malen om en laat het afgedekt op een koude plaats minstens 1 uur marineren
  3. Meng nu 2 eetlepels zoete ketjap door de resterende honing en doe er de maïzena en het water bij
  4. Roer tot de klontjes zijn opgelost en zet het even apart
  5. Verhit de plantaardige olie in de wok, doe er de stukjes vlees in en bak ze al omscheppend tot ze aan alle kanten bruin zijn
  6. Dit mag niet langer dan 2-3 minuten duren
  7. Neem het vlees uit de pan
  8. Doe de knoflook, voorjaarsui, paddestoelen en maïskolfjes in de pan en giet er direct de oestersaus over
  9. Laat het door en door heet worden en giet de ingrediënten voor de saus erover
  10. Breng het al roerend aan de kook en laat even binden
  11. Voeg op het laatste moment de stukjes gebakken vlees toe, laat alles kort doorwarmen en dien het gerecht op, gegarneerd met de voorbereide lente-uitjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha