Rundvlees met wortels knapperig

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 853 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak van de maïzena, zout en de eieren een beslag
  2. Snijd het vlees in lucifer-dunne reepjes
  3. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper
  4. Snijd de Spaanse peper, winterwortel, knoflook, gember en de lente-ui in dunne reepjes
  5. Vermeng de ingrediënten van de smaakgevers
  6. Verhit 6 dl olie in een wok of frituurpan tot honderdnegentig°Celsius (190°C)
  7. Haal het vlees door het beslag en frituur het in de hete olie tot het knapperig en goudbruin is
  8. Verwijder het vlees en laat het uitlekken op keukenpapier
  9. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de reepjes knoflook, Spaanse peper en gember enkele seconden
  10. Voeg de reepjes wortel toe
  11. Roerbak een minuut
  12. Voeg de smaakgevers toe
  13. Voeg het vlees toe en roerbak nogmaals tot het gerecht warm is
  14. Voeg tenslotte de lente-ui toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha