Spitskool-gehaktschotel

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2348 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn
  2. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt daarin kruimelig
  3. Voeg de ui toe en laat hem glazig worden
  4. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg die bij het gehakt
  5. Schenk de bouillon in de pan, laat het geheel aan de kook komen en kook de aardappelen met het deksel op de pan 10 minuten
  6. Schrap intussen de worteltjes, was ze en snijd ze in plakjes
  7. Was de spitskool, snijd hem in vieren en verwijder de stronk
  8. Snijd de kool fijn
  9. Doe de kool en de wortelen bij het gehakt en laat het geheel in nog eens 10 minuten gaar worden
  10. Breng op smaak met zout, peper en een snuifje nootmuskaat
  11. Doe de koolschotel over in een dekschaal en serveer, bestrooid met de Gruyère

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha