Stoofpot met kipkarbonades en olijven

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 719 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook
  2. Boen de citroen goed en rasp de gele schil er dun af
  3. Pers de citroen uit
  4. Wrijf de kipkarbonades in met peper en zout
  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipkarbonades in ± 8 minuten rondom bruin
  6. Leg de karbonades op een bord en fruit de ui en de knoflook in het bakvet zachtjes glazig
  7. Voeg de ontpitte olijven met de tijm, de geraspte citroenschil, 2 eetlepels citroensap en de kippenbouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook
  8. Leg de kipkarbonades erin en stoof ze in ± 35 minuten heel zachtjes gaar
  9. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper
  10. Lekker met rijst en een frisse gemengde salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha