Stoofvlees met sperziebonen

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1090 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vlees in blokjes snijden
  2. Tomaten ontvellen, ontpitten en pureren
  3. Ui en knoflook pellen en fijnhakken
  4. 4 eetlepels olie verhitten en het vlees rondom goudbruin braden
  5. Zout en peper erover strooien
  6. Intussen de resterende olie verhitten en hierin de ui en knoflook glazig bakken
  7. Tomatenpuree en 3 eetlepels water toevoegen
  8. Kruiden met peper, zout en suiker
  9. Tomatensaus aan de kook brengen en op matig vuur 10 minuten stoven
  10. Vlees toevoegen en een half kopje water erbij gieten, zodat het vlees net onderstaat
  11. Het geheel aan de kook laten komen en het vlees afgedekt 1 uur laten stoven
  12. Indien nodig tijdens het stoven nog wat water toevoegen
  13. Intussen bonen schoonmaken en met een half kopje water en zout aan de kook brengen en 5 minuten blancheren
  14. Met het kookvocht bij het vlees doen en alles nog 30 minuten met het deksel op de pan laten stoven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha