Teppan-yaki

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 6673 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Teppan-yaki is één van de bekendste Japanse gerechten
  2. Er zijn zelfs speciale Teppan-yaki restaurants waarbij de gasten rond een grote bakplaat (teppan) zitten, waarop de kok malse stukjes vlees, groenten, vis of garnalen roostert
  3. Heeft u een tafelgrill, dan maakt u ook thuis heel makkelijk zelf Teppan-yaki
  4. Eventueel kunt u de ingrediënten ook op het fornuis in een grote koekenpan bakken en ze daarna direct serveren
  5. Leg de biefstuk ± 1 uur in vriezer, zodat het vlees half bevroren is
  6. Snijd de aubergine in dunne plakken, leg de plakken ± 15 minuten in ruim water met zout, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog
  7. Snijd de uien in en de paprika in dunne ringen
  8. Spoel de taugé af
  9. Schil de gember en pers die boven een kommetje met een knoflookpers uit
  10. Roer er de sojasaus, mirin en basterdsuiker door en verdeel dit over 4 kleine kommetjes
  11. Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes
  12. Rangschik de groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen
  13. Verhit de tafelgrill, bestrijk die met olie en bak er de groenten, biefstuk en garnalen op
  14. Bestrooi ze met peper en haal ze door het sausje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha