Tex-mex chicken1

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 846 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de rozemarijn en het spek fijn
  2. Rasp zoveel van de schil van de citroen dat u 2 eetlepels vol heeft
  3. Verwijder met een keukenschaar de ruggegraat van de kip
  4. Leg de kip met de borst naar boven op een werkblad zover mogelijk open en sla hem met een groot mes plat
  5. Maak het vel van de borst en de poten los
  6. Vermeng het spek, de rozemarijn, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel chilikruiden en 1 eetlepel citroenrasp en verdeel dit mengsel onder de huid
  7. Vermeng de olie met 1/2 eetlepel chilikruiden en 1 eetlepel citroenrasp en wrijf de kip hiermee in
  8. Leg de kip op het rooster van de grill en rooster hem in ± 45 minuten goudbruin en gaar
  9. Bestrijk de kip af en toe met in olie gedoopt takje rozemarijn
  10. Serveer de kip met avocadodip

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha