Thaise Hachee

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 968 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijdt het lamsvlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout
  2. Schil de gemberwortel en rasp deze
  3. Was de rode peper, snijdt hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijdt de peper in stukjes
  4. Kneus de stengel citroengras
  5. Maak de lente – uitjes schoon en snijdt ze in stukjes
  6. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom mooi bruin
  7. Voeg dan de gember en rode peper toe en bak deze een paar minuten mee
  8. Giet dan de kokosmelk erbij en leg de stengel citroengras erin
  9. Breng de hachee aan de kook, draai de hittebron laag en laat het ongeveer 40 minuten zachtjes stoven tot het vlees gaar is
  10. Verhit in en andere pan 1 eetlepel olie en bak hierin de lente – uitjes eventjes
  11. Voeg de lente – uitjes 5 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees
  12. Breng de hachee op smaak met peper, zout en limoensap

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha