Thaise kipfilet

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 619 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de peper, snijd hem door midden, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes
  2. Hak de sereh in stukken
  3. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn
  4. Was de limoen, rasp de schil eraf (wel bewaren) en pers hem uit
  5. Strooi wat zout en peper over de kipfilets
  6. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar
  7. Schenk de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook
  8. Voeg de gemberwortel, de geraspte schil van de limoen, vissaus, sereh en de rode peper toe
  9. Laat dit 15 minuten inkoken
  10. Haal de kipfilets uit de pan, snijd ze in plakken en leg ze op een schaal
  11. Heel de sereh uit de saus en schenk de saus over de kipfilet
  12. Lekker met rijst en sperziebonen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha