Thit B Kho Vietnamees stoofvlees1

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2323 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. We staan er misschien niet bij stil, maar in Oost-Azië worden ook hartige stoofpotten gegeten
  2. Dit gerecht zou kunnen worden gezien als de Vietnamese "Boeuf bourguignon"
  3. De gele bonen saus die hier gebruikt wordt is de variëteit met hele of gebroken bonen
  4. In Vietnam wordt deze stoofpot gegeten met droge witte rijst of brokken Frans brood, wat in Vietnam op alle markten te koop is
  5. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn
  6. Pel de sjalotjes en laat ze heel
  7. Snijd het citroengras (als dat gebruikt wordt) vanaf het ondereinde in stukken van 5 cm, tot een lengte van ongeveer 15 cm
  8. Gooi de droge bovenkant weg
  9. Plet ieder stuk licht met een hamer of ander zwaar voorwerp
  10. (Als citroenschil gebruikt wordt moeten de reepjes heel blijven)
  11. Doe 3 el olie in een (bij voorkeur anti-aanbak) bakpan en laat de olie boven middelmatige hitte heet worden
  12. Voeg ui, knoflook en sjalotten toe
  13. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten
  14. Voeg het citroengras (maar niet de citroenschil) toe
  15. Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is
  16. Haal de pan van het vuur
  17. Neem de sjalotten uit de pan en houd ze apart
  18. Doe de resterende 4 el olie in een zware, wijde, bij voorkeur anti-aanbak, pan en laat de olie boven hoge hitte heet worden
  19. Leg zoveel stukken rundvlees in de pan als er in een enkele laag gaan en laat ze aan alle kanten bruin worden
  20. Haal de stukken met een schuimspaan uit de pan
  21. Bak alle stukken vlees op deze manier bruin
  22. Leg al het vlees terug in de grote pan
  23. Voeg 1 l water en het uienmengsel toe
  24. Hak de bonen uit de gele bonen saus grof (als dat nodig is) en voeg ze ook toe
  25. Voeg tenslotte cayennepeper, steranijs, kaneel, peperkorrels en suiker toe
  26. Breng de stoofpot aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ongeveer 5 kwartier sudderen
  27. Voeg de achtergehouden sjalotten en de citroenschil (als die gebruikt wordt) toe
  28. Sluit de pan weer en laat de stoofpot nog een kwartier sudderen
  29. Haal het deksel van de pan, voer de hitte iets op en laat de stoofpot nog 15-20 minuten koken totdat de saus iets is ingedikt en het vlees gaar is
  30. Schep het vet er af voor het opdienen
  31. Opmerkingen: Bij de ingrediënten wordt geen zout genoemd
  32. Dat is ook niet nodig, de gele bonen saus levert zout genoeg
  33. Ik vind de hoeveelheid water nogal groot
  34. Volgens mij is ongeveer de helft genoeg

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha