Tinga de Cerdo y Ternara

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 648 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de olie in de vleespan goed warm worden, voeg 1 eetlepel boter en bij kleine porties tegelijk het poelet toe
  2. Laat dat onder af en toe omscheppen, rondom mooi van kleur bakken
  3. Snijd intussen de tomaten in plakken, verwijder de harde delen en het zaad
  4. Neem de steel van de paprika weg, snijd de paprika 2 keer overlangs door en snijd het pepertje overlangs open
  5. Verwijder de zaadlijsten en alle zaadjes
  6. Snijd de stukken paprika in blokjes van 1 cm en snipper het pepertje zo fijn mogelijk
  7. Neem het poelet met zo weinig mogelijk bakvet uit de pan
  8. Laat daarin de rest van de boter warm worden en fruit de ui met de knoflook langzaam onder af en toe omscheppen glazig
  9. Voeg de stukken tomaat, paprika en de snippers Spaanse peper toe
  10. Roer door de tomatenpuree de marjolein, basilicum, bieslook, nootmuskaat en de suiker
  11. Doe dit papje in de pan
  12. Spoel het kommetje met de sherry om en roer die door de inhoud van de pan
  13. Voeg het poelet weer toe, strooi een flinke mespunt peper en 1-2 theelepels zout in de pan
  14. Voeg 1 theelepel aroma toe en schenk zoveel kokend water in de pan tot het vlees bijna onder staat
  15. Roer goed, laat alles koken en laat het poelet op de getemperde warmtebron in de gesloten pan 1 uur sudderen
  16. Controleer of het vlees zacht is, voeg naar smaak peper en zout of aroma toe
  17. Neem de pan van het fornuis, roer de room door het gerecht en dien dit op met droog gekookte rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha