Tortilla-gehakttaart

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1674 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snipper de ui en de paprika
  3. Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul
  4. Pers de teentjes knoflook erboven uit
  5. Voeg de ui, paprika en de Mexicaanse kruiden toe en bak het geheel nog ± 5 minuten
  6. Snijd de feta in kleine blokjes
  7. Vet een lage taartvorm of springvorm in en leg een tortilla op de bodem
  8. Strijk er 3 eetlepels salsa over uit en verdeel er een laagje gehakt over
  9. Strooi er wat feta en geraspte kaas over
  10. Leg hierop weer een tortilla en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn
  11. Strijk over de laatste laag gehakt de zure room uit en strooi er de rest van de feta en de geraspte kaas over
  12. Bak de tortillataart in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar
  13. Snijd de olijven in plakjes
  14. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes
  15. Bestrooi de tortillataart uit de oven met de olijf- en peperreepjes
  16. Lekker met gemengde salade met avocado

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha