Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1449 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook
  2. Snijd de sjalotjes in vieren
  3. Snipper de knoflook
  4. Knip de rozemarijn in toefjes
  5. Roer e helft van de knoflook door de olie
  6. Smelt 30 gram boter, en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 tefjes rozemarijn 5 minuten
  7. Voeg de wijn toe en brng het aan de kook
  8. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook
  9. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn
  10. Neem de pan van het vuur
  11. Wrijf de tournedos in met de knoflookolie
  12. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in
  13. Bestrooi het vlees met peper
  14. Bak de tournedos in een kokenpan bruin en rose
  15. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper
  16. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten
  17. Bestrooi het met zout
  18. Serveer met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha