Varkensfricandeau met melksaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 861 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg het vlees in een schaal en schenk er de melk en het citroensap over
  2. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees een nachtje op een koele plaats (in de koelkast) staan
  3. Neem het vlees uit de schaal, dep het droog met keukenpapier en bestrooi het met wat zout en peper
  4. Verhit de boter in een pan en bak hierin de varkensfricandeau rondom lichtbruin
  5. Voeg het melkmengsel toe en breng het geheel langzaam aan de kook
  6. Draai de hittebron laag en laat het vlees, zonder deksel op de pan, ± 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is
  7. Neem het vlees uit de pan en laat het enigszins afkoelen
  8. Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot nog ± 21/2 dl is overgebleven
  9. Snijd het vlees in plakken en leg deze op een schaal
  10. Serveer de melksaus apart bij het vlees

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha