Varkenshaas in bladerdeeg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2214 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C
  2. Laat de olie in een braadpan heet worden en wentel er beide haasjes door
  3. Bak ze op iets minder hoog vuur rondom bruin en voeg intussen de boter in klontjes toe
  4. Neem de haasjes als ze bruin zijn uit de pan, strooi er peper en zout over en laat ze afkoelen
  5. Giet de braadboter in een kopje en laat in dezelfde vleespan een nieuw stukje boter smelten
  6. Schud er de gewassen, goed uitgelekte en in vieren gesneden champignons bij
  7. Druppel er een beetje citroensap over, roer een paar maal om en laat ze in ± 10 minuten gaar sudderen
  8. Giet het vocht bij de braadboter
  9. Snijd of hak de champignons heel klein
  10. Doe de leverpastei in een kom en voeg er de tijm, de kleingesneden peterselie en de lavas of het bouillonaroma, de boter en de champignons aan toe
  11. Roer dit door tot het een gelijkmatig mengsel is en doe er naar smaak peper en zout bij
  12. Zet het 15 minuten in de koelkast, zodat het steviger wordt
  13. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, die groot genoeg is om er beide varkenshaasjes in te wikkelen
  14. Strijk het champignonmengsel erover uit en laat daarbij rondom 3 cm van het deeg vrij
  15. Leg er naast elkaar de beide varkenshaasjes zò op dat het dikke gedeelte van het ene haasje tegen het dunne gedeelte van het andere ligt
  16. Sla er aan weerszijden de uiteinden van het deeg over, bestrijk de vrijgelaten deegranden met eiwit en druk ze op elkaar
  17. De varkenshaasjes moeten rondom in het deeg zijn verpakt
  18. Bestrijk het deeg over het hele oppervlak met de even losgeklopte eierdooier
  19. Maak de bakplaat nat, leg er de gevulde deegrol op, schuif hem onderin de oven en bak de varkenshaasjes ± 1/2 uur

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha