Varkenshaasje met geitenkaas en cranberrysaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1357 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de varkenshaas in de lengte in, verdeel de kaas met een vork over de binnenkant en strijk er 2 lepels cranberrycompôte over
  2. Dichtsteken met prikkertjes
  3. Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen
  4. Verwarm schaal en 4 borden
  5. Wrijf het vlees in met zout en peper
  6. Verhit de boter, bak de haasjes in 5 minuten rondom lichtbruin
  7. Schenk de helft van de Dubbeldrank erbij en laat met de deksel schuin op de pan in 10 minuten de haasjes rosé braden
  8. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg op de schaal
  9. Dek af met alufolie
  10. Doe de kirsch en de rest van de Dubbeldrank bij het braadvet, roer op hoog vuur alle aanbaksels goed los en roer de rest van de cranberrycompôte erdoor
  11. Op smaak brengen met peper en zout
  12. Zeef boven een sauskom
  13. Haal de prikkers uit het vlees en snij elk haasje in 5 dikke plakken, leg dakpansgewijs op de borden en schenk wat saus ernaast
  14. Garneren met toefjes peterselie
  15. Serveren met de rest van de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha