Varkenshaasje met lente-uitjes gevulde

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1317 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf
  2. Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 cm in en klap het open
  3. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee
  4. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje; snijd overhangende randjes weg
  5. Leg de lente-uitjes erop
  6. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het met cocktailprikkers vast
  7. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper
  8. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin
  9. Braad het vlees met het deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar
  10. Neem het uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm
  11. Roer de sherry en de room door het braadvocht en kook dit ± 2 minuten tot een licht gebonden saus in
  12. Snijd het vlees schuin in dunne plakjes en rangschik die dakpansgewijs op 2 warme borden
  13. Schenk de saus erlangs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha