Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Varkenshaasje met lente-uitjes gevulde
vlees
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1728 x
Print
Ingrediënten
300 gr varkenshaas
3 lente-uitjes
2 eetlepels abrikozenjam
1 theelepel sojasaus
1 plak achterham
25 gr boter
2 eetlepels medium sherry
1 dl slagroom
zout, peper
Bereiding
Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf
Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 cm in en klap het open
Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee
Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje; snijd overhangende randjes weg
Leg de lente-uitjes erop
Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het met cocktailprikkers vast
Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper
Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin
Braad het vlees met het deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar
Neem het uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm
Roer de sherry en de room door het braadvocht en kook dit ± 2 minuten tot een licht gebonden saus in
Snijd het vlees schuin in dunne plakjes en rangschik die dakpansgewijs op 2 warme borden
Schenk de saus erlangs
Soortgelijke recepten
Kip met gember en lente-uitjes
20 min
Foo yong hai met krab en lente-uitjes
20 min
Lente-uitjes met rozijnen geglaceerd
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679116x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542209x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
422895x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok