Varkensoesters met kaas gevuld

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 581 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de varkensoesters over de breedte doormidden
  2. Klop de plakjes dun uit met een vleeshamer of met de platte kant van een hakmes
  3. Peper en zout het vlees
  4. Leg op vier lapjes een blokje kaas en leg er een tweede lapje overheen
  5. Bind er met keukengaren pakketjes van of steek ze vast met een houten prikker
  6. Verwarm de oven voor tot 180 °C
  7. Borstel voor de champignonsaus de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  8. Pel en snipper sjalot en knoflook
  9. Smelt de boter en fruit sjalot en knoflook, en bak de champignons mee
  10. Voeg de kerrie toe
  11. Giet de slagroom erbij en laat de saus tot de helft inkoken
  12. Breng ze op smaak met peper en zout
  13. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vleespakketjes snel aan beide kanten goudbruin
  14. Begin met de kant van de sluiting
  15. Leg de pakketjes in een ovenschaal en laat ze in de oven nog 15 minuten garen
  16. Keer ze regelmatig en bedruip ze af en toe met de braadboter
  17. Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes
  18. Kook ze gaar in een bodem water met zout
  19. Pureer de selderij in de keukenmachine en breng de puree op smaak met peper en zout
  20. Schil de appel en snijd hem in julienne
  21. Verhit de boter en bak de appeljulienne goudgeel
  22. Verdeel de varkensoesters op voorverwarmde borden en schenk de saus ernaast
  23. Schep op elk bord een beetje selderijpuree en appeljulienne

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha