Varkensstoofvlees op Chinese wijze

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1657 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukjes van 11/2 x 4 cm, doe ze in een schaal, giet de sojasaus erover, meng goed, zodat alle stukjes met de sojasaus in aanraking komen en laat het vlees 20 minuten marineren
  2. Verwarm de oven voor op 160?C
  3. Laat de stukjes vlees uitlekken, vang het vocht op en dep het vlees droog
  4. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en braad het vlees rondom lichtbruin
  5. Schep het uit de pan en verwijder de olie
  6. Doe het vlees terug in de pan, schenk de sojasaus van de marinade erover en voeg alle andere ingredi?nten toe
  7. Schep alles om, sluit de pan met het deksel en zet hem 11/2 uur in de oven
  8. Serveer deze stoofschotel met rijst en romige spitskool (zie recept) Het originele recept is van Rick Stein
  9. hij gebruikte wildzwijn
  10. Procureur is een erg veelzijdig stuk vlees met heel veel smaak, mits van onbesproken herkomst
  11. Het zelf drogen van mandarijnenschil gaat gewoon op een stukje keukenpapier op de radiator

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha