Vegetarische Chili

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1468 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de bonen onder stromend water af en laat ze ± 4 uur weken
  2. Giet ze af, doe ze in een pan met het laurierblad en zoveel water dat ze onder staan en breng het geheel aan de kook
  3. Leg het deksel op de pan en laat de bonen in ± 11/2 uur gaar worden (voeg desgewenst halverwege de kooktijd wat zout toe)
  4. Doe de olie in een pan en smoor daarin de uien, de knoflook, de paprika en de courgette ± 10 minuten
  5. Roer er dan de tomaten, de tomatenpuree, het water en de kruiden door en laat dit ± 20 minuten sudderen (roer af en toe om aanbranden te voorkomen)
  6. Voeg 575 gr van de uitgelekte, gare bonen, de maïs en het citroensap toe en laat dit nog ± 15 minuten pruttelen
  7. Voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe
  8. Serveer de Chili met tortillachips

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha