Weense leverragout

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1013 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 400g lever peper zout 2 eetlepels boter 1 ui 2 wortels 2dl bouillon 0,5 theelepel marjolein 1 eetlepel tomatenpuree 2 eetlepels maizena 3 eetlepels rode wijn<hr width="100%" size="1" noshade></td><tr><tr><td colspan=2><b>Bereidingswijze</b> :Maak de ui schoon en snipper deze
  2. Maak de wortels schoon en rasp deze
  3. Snijdt de lever in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout
  4. Verhit de boter in een pan en bak hierin de leverblokjes aan alle kanten mooi bruin
  5. Voeg de ui toe en bak deze even mee
  6. Doe dan de bouillon, wortels, marjolein, peper, zout en de tomatenpuree erbij
  7. Laat dit alles 5 - 10 minuten zachtjes stoven tot het vlees gaar is
  8. Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee de ragout
  9. Blijf roeren tot de ragout gebonden is en roer er dan de wijn door
  10. Lekker met aardappelpuree of rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha