Witlofrolletjes met ei uit de oven

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 752 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de witlof schoon en kook de stronkjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten
  2. Laat ze dan goed uitlekken
  3. Breng in een pan water aan de kook en kook hier in de eieren 10 minuten
  4. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes
  5. Vet een ovenschaal in
  6. Snij de witlofstronkjes door midden en wikkel om elk stronkje een plak ham
  7. Leg de rolletjes in de ovenschaal en leg er de plakjes ei op
  8. Verhit de boter in een pan en roer de bloem en kerrie erdoor
  9. Schenk dan beetje voor beetje de bouillon erbij
  10. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat
  11. Breng het op smaak met peper en zout
  12. Giet de saus over de plakjes ei en bestrooi het met geraspte kaas
  13. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha