Worstenbroodjes met zoete veenbessen warme

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 979 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C zodat hij goed warm is als jij de worstebroodjes klaar hebt
  2. Leg de plakjes bladerdeeg, naast elkaar, op het aanrecht
  3. Verwijder de papiertjes en laat de plakjes ontdooien
  4. Doe het gehakt in een grote kom en breek er 1 ei op
  5. Was je handen en meng dan het ei onder het gehakt
  6. Voeg er het paneermeel aan toe en kneed alles goed onder elkaar
  7. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en rol er worstjes van
  8. Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje
  9. Breek het tweede eitje in een kopje en klop het met een vork los
  10. Neem een kwastje en strijk er de randen van de bladerdeegplakjes mee in
  11. Vouw het deeg over het vlees zodat je een soort rolletje hebt en leg deze broodjes, met de sluiting naar onder, op de ovenplaat
  12. Strijk nog een beetje ei op de bovenkant van de broodjes, zodat ze mooi goudbruin worden bij het bakken
  13. Schuif de broodjes gedurende 30 minuten in de oven
  14. Maak nu de veenbessenmoes: Was de veenbessen en verwijder de slechte dwz de zachte bessen
  15. Giet het water in een pannetje, voeg er de bessen bij en laat ze op een zacht vuurtje "ploffen"
  16. Als de bessen opengebarsten zijn, neem je het pannetje van het vuur en roer je er de suiker onder
  17. Eet de worstebroodjes warm en geef er een schepje veenbessenmoes bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha