Zuurkoolschotel met kaas en ananas

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1575 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de rozijnen, doe ze in een schaaltje en giet er kokend water over
  2. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  3. Pel en hak intussen de sjalotjes fijn
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes enkele minuten
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul
  6. Breng het op smaak met peper en kerriepoeder
  7. Verwarm de oven voor op 200°C
  8. Laat de mandarijnen uitlekken in een zeef
  9. Snijd 2 schijven ananas in blokjes, bewaar de andere voor de garnering
  10. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing
  11. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef
  12. Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de rijst over de bodem
  13. Verdeel de helft van het gehaktmengsel erover
  14. Verdeel hierover de wijnzuurkool met de mandarijnen de ananasblokjes en de rozijnen
  15. Verdeel hierover de rest van het gehakt en als laatste laag de rest van de rijst
  16. bedek de schotel met de kaassaus en strooi er de geraspte kaas over
  17. Laat de schotel in 20 á 25 minuten gratineren in het midden van de warme oven
  18. Garneer de schotel met de overgebleven schijven ananas en sprietjes bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha