Zwarte bonenschotel

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1229 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken
  2. Verhit de olie en bak de ui en knoflook hierin glazig
  3. Voeg de hamlappen en het pekelvlees toe en bak ze al omscheppend bruin
  4. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat het vlees op laag vuur in ± 50 minuten gaar stoven
  5. Voeg de bonen toe en laat ze 10 minuten zachtjes mee koken
  6. Schep alles regelmatig om, voeg eventueel nog wat heet water toe
  7. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken
  8. Neem 3 eetlepels bonen uit de pan, prak ze fijn en schep ze met wat peper en zout door het bonenmengsel, zodat het kookvocht bindt
  9. Garneer met de sinaasappel en serveer met tomatensalsa

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha