Zweedse Hachee

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 855 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijdt het vlees in blokjes, bestrooi ze met wat peper en zout en kook ze in een pan met 2 deciliter water in ongeveer 1 uur gaar
  2. Haal dan de vleesblokjes uit de pan en laat ze uitlekken
  3. Schil de aardappelen, snijdt ze in blokjes, was deze en laat ze uitlekken
  4. Snijdt de ham in blokjes
  5. Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen
  6. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de aardappelblokjes 15 – 20 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn
  7. Haal dan de aardappelblokjes uit de pan
  8. Doe zo nodig nog wat boter in de pan en fruit hierin de uien glazig
  9. Voeg dan de gare vleesblokjes en de hamblokjes toe en bak deze in ongeveer 10 minuten mooi bruin
  10. Voeg dan de aardappelblokjes toe en laat het nog 5 – 10 minuten zachtjes sudderen tot de aardappelblokjes weer warm zijn
  11. Verhit onder tussen in een koekenpan wat boter en bak hierin 4 eieren
  12. Doe de hachee in een schaal en leg er de gebakken eieren bovenop
  13. Strooi wat zout en de peterselie over de eieren

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker22 nov 2007 om 18:16 Reageer

    Dit is geen eigen recept, het komt van mijn site!!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha