met gehakt gevulde aubergines

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 6525 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines overlangs doormidden
  2. Snijd het vruchtvlees met een grapefruitmesje uit de schillen en zorg er daarbij voor dat de schillen niet worden beschadigd
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en houd het apart
  4. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul
  6. Voeg de apart gehouden stukjes aubergine toe en bak deze even mee
  7. Voeg de stukjes tomaat, de tomatenpuree, de azijn, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper aan het gehaktmengsel toe
  8. Roer alles goed dooreen en laat het mengsel 5 minuten zachtjes sudderen
  9. Vul de aubergineschillen met het mengsel en bestrooi het geheel met de geraspte kaas
  10. Bak de gevulde aubergines ± 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot het gerecht door en door warm is en er een mooi bruin korstje op de gevulde aubergines is ontstaan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha