Artisjokken gevulde

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1909 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. (Dit voorgerecht smaakt heerlijk als u de gevulde artisjokken warm uit de oven opdient, maar ook koud zijn ze lekker, bijv
  2. als onderdeel van een koud buffet)
  3. Snijd van 4 artisjokken de steel en 1/3 van de bovenkant af
  4. Breng in een grote pan ruim water met 1/2 citroen en zout aan de kook en kook de artisjokken in ± 35 minuten gaar (de artisjok is gaar, als u de blaadjes er gemakkelijk uit kunt trekken)
  5. Maak een mengsel van 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood, 1 eetlepel kappertjes, 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2 tomaten in blokjes, peper en zout
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C
  7. Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart
  8. Schep het tomatenmengsel in de artisjokken en bestrooi de vulling met 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  9. Zet de artisjokken in een ovenschaal en laat de vulling in ± 20 minuten helemaal gaar worden
  10. Garneer met peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker22 aug 2007 om 17:49 Reageer

    gore drap


Reageer zelf op dit recept

kaptcha