Artisjokken met Italiaanse saus

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2267 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de artisjokken af onder stromend water en draai de stengel van de knop
  2. Verwijder de onderste lelijke bladeren
  3. Snij de onderkant recht af zodat de groente kan staan
  4. Knip de puntjes van de buitenste bladeren
  5. Kook de artisjokken in een wijde pan met ruim water, zout en citroensap afgedekt gaar in 45 minuten tot de blaadjes makkelijk loslaten
  6. Laat omgekeerd in een vergiet uitlekken en afkoelen en zet in de koelkast
  7. Los de bouillonpoeder op in een kommetje met 3 lepels kokend water
  8. Giet de tonijn af
  9. Snipper de knoflook grof
  10. Pureer vis, knoflook en sjalot tot een gladde puree
  11. Scheutje voor scheutje olie, azijn en bouillon erdoor doen
  12. Roer de keukenkruiden en peterselie erdoor
  13. Neem de artisjok 30 minuten voor serveren uit de koelkast en zet op 4 bordjes
  14. Schep de saus erom en erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha