Aspergecocktail

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3709 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de asperges en snijd ze in kleine stukjes
  2. Snijd de ham in kleine sliertjes
  3. Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn
  4. Hak wat peterselie fijn
  5. Meng ¾ van de ham door de asperges
  6. Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje, de gehakte peterselie en wat citroensap door
  7. Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en een scheutje cognac
  8. Leg het asperge/ham-mengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over en versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten
  9. Snijd de hardgekookte eieren in 6 partjes
  10. Leg 3 partjes op een cocktail, die tenslotte nog met wat peterselie wordt bestrooid

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha