Aspergemousse

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1761 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. VOORBEREIDEN: asperges zonodig en in stukjes snijden (± 12 hele asperges achterhouden)
  2. In kokend water in 5-10 minuten gaar koken
  3. Laten uitlekken
  4. Gelatine ± 5 minuten in ruim koud water weken
  5. In keukenmachine warme asperges pureren
  6. Uitgeknepen gelatine erin oplossen
  7. Mengsel zeven
  8. 6 dl puree afmeten
  9. Al roerend laten afkoelen
  10. Slagroom lobbig kloppen en door puree mengen
  11. Op smaak brengen met zout en peper
  12. Zalm in dikke repen snijden
  13. In vorm doen: 1/3 deel van mousse, helft van achtergehouden asperges en repen zalm, helft van mousse, rest van asperges en zalm, afdekken met rest van mousse
  14. Afgedekt in koelkast minstens 3 uur laten opstijven
  15. Door crème fraîche roeren: dille, naar smaak zout, peper en citroensap
  16. Afgedekt in koelkast bewaren
  17. AFWERKEN: mousse garneren met zalmeitjes en takjes dille en/of groene asperges
  18. Saus er apart bij geven

Reageer zelf op dit recept

kaptcha