Asperges met garnalen en avocadomousse

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1638 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de koppen op 4 cm af
  2. Snijd de steeltjes in stukken van ca
  3. 1
  4. 5 cm en kook deze ca
  5. 20 minuten in lichtgezouten water
  6. Voeg er de aspergepunten de laatste 5 minuten aan toe
  7. Giet de asperges af en verfris ze onder koud, stromend water
  8. Bewaar ze op een koele plaats
  9. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en haal er, met behulp van een lepeltje, het vruchtvlees uit
  10. Mix dit, samen met het citroensap, fijn
  11. Roer er vervolgens de cognac onder en breng op smaak met peper en zout
  12. Klop de room op en spatel hem onder de avocado
  13. Schep deze mousse vervolgens in een spuitzak en versier de rand van 4 borden met 3 avocadorozetjes
  14. Schep de aspergestukjes in het midden en schik de punten bovenaan
  15. Strooi er tenslotte de garnalen over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha