Aspergetimbaaltje met aspergesaus

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1049 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller
  2. Snij aan de bovenkant een stuk van circa 8 cm en houd deze aspergepunten apart
  3. Maak een bouillon van de schillen en kook daarin de onderste stukken gaar
  4. Als de asperges niet heel vers zijn, wat suiker en een klontje boter toevoegen
  5. Bewaar het kookvocht
  6. Pureer de gekookte stengels in de keukenmachine
  7. Wrijf de puree door een fijne zeef en weeg 350 gram af; bewaar de rest voor de saus
  8. Meng de aspergepuree met de slagroom en klop er achtereenvolgens de eieren en de eierdooiers door
  9. Breng de massa op smaak met zout en peper en vul er de beboterde timbaalvormpjes mee
  10. Dek de vormpjes af met aluminiumfolie en zet in een braadslee met een laagje kokend water
  11. Zet alles 45 minuten in een oven van 150°
  12. Kook de aspergepunten gaar in het achtergehouden kookvocht
  13. Saus Visfumet, witte wijn, Noilly Prat en kruiden aan de kook brengen
  14. Laat inkoken tot er maar een beetje over is
  15. Giet de inhoud door een fijne zeef in een schone pan
  16. Voeg slagroom en achtergehouden aspergepuree toe
  17. Laat tot sausdikte inkoken
  18. Breng op smaak met zout en peper en klop er de koude boter door
  19. Stort de timbaaltjes op voorverwarmde borden, giet er wat saus over en garneer met de gekookte aspergepunten en een takje kervel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha