Avocado-krabtaartjes

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 879 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meeneemgerecht
  2. Thuis voorbereiden: Doe de azijn, de olie, de mosterd, de dille en peper en zout naar smaak in een goed afsluitbaar potje of bekertje
  3. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  4. Pel en snipper de sjalotjes
  5. Schep de tomaat stukjes, de sjalot en het bieslook in een goed afsluitbaar doosje door elkaar
  6. Ter plekke bereiden Pers de limoen uit
  7. Halveer de avocado's, wip de pitten eruit en trek de schillen eraf
  8. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep het limoensap en peper en zout er naar smaak door
  9. Laat de krab uitlekken en verdeel het krabvlees of de surimisticks in stukjes
  10. Leg telkens ringvorm op een bord en verdeel 1/8 deel van de avocado erover
  11. Druk het aan meteen lepelt je
  12. Verdeel 1/8 deel van de krab erover en druk ook dit weer licht aan
  13. Schep 1/8 deel van het tomaatmengsel erop en neem de ring van het taartje
  14. Maak op dezelfde wijze nog 7 taartjes
  15. Schud de dressing goed en lepel hem rond de taartjes
  16. Garneer de taartjes met sprietjes bieslook
  17. Serveer ze met de tortillachips

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha