Avocadotaartje met garnalen

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 786 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de avocado's, doe het vruchtvlees in de keukenmachine
  2. Doe citroensap, mayonaise, mosterd, 1-2 gtt tabasco, zout en peper erbij en pureer tot een gladde massa
  3. Meng in een dun straaltje 1 dl olie erdoor
  4. Laat afgedekt 15 minuten in de koelkast opstijven
  5. Snij de sla in dunne reepjes
  6. Klop de rest van de olie en de azijn tot een sausje
  7. Schep de slareepjes erdoor
  8. Knip 1 takje dille fijn in een kopje, schep 2 lepels crème fraîche en de garnalen erdoor
  9. Breng dit op smaak met zout en peper
  10. Tot gebruik afgekoeld in de koelkast zetten
  11. Vet de vorm in en zet in het midden van een bord
  12. Leg 1/4 deel van de slareepjes erin, dan 1/4 garnalenmengsel, dan 1/4 avocadopuree
  13. Strijk glad en verwijder voorzichtig de vorm
  14. Maak zo nog 3 taartjes
  15. Leg er een toefje dille op en garneer met kleine toefjes crème fraîche verdeeld over het hele oppervlak en een lepeltje zalmeitjes, leg kleine blaadjes veldsla erom en serveer met geroosterd witbrood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha