Bladerdeeg gevuld met kip

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1792 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper het ui
  2. Laat de maïs goed uitlekken
  3. Snij het spek in reepjes
  4. Snij de kip in blokjes
  5. Verhit de boter in de braadpan
  6. Bak het spek zachtjes 2 minuten
  7. Bak daarna het ui 2 minuten mee
  8. Pers de knoflook erboven uit
  9. Bak de kipfilet 4 minuten mee tot het gaar is
  10. Van het vuur af de ketchup, cayennepeper, maïs en crème fraîche toevoegen
  11. Op smaak brengen met zout en peper
  12. Verwarm de oven voor op 200°
  13. Bestrooi het aanrecht met bloem
  14. Klop het ei los
  15. Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes van ca
  16. 9 cm doorsnee
  17. Maak met water de randjes van de rondjes nat
  18. Leg op één helft van een rondje 1/4 deel vulling, vouw de andere helft over de vulling en druk de rand met een vork vast
  19. Bestrijk met het ei
  20. Bak de flapjes in 20 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha