Bladerdeegbuideltjes met crabfantasy

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 673 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een bakplaat in
  2. Hak de knoflook heel fijn
  3. Snij de gember in dunne reepjes
  4. Snij de bosui in dunne ringetjes
  5. Snij de broccoli in piepkleine roosjes, spoel af in een zeef en laat goed uitlekken
  6. Snij de crabfantasy in stukjes
  7. Verhit de olie en de sesamolie, roerbak de knoflook 1 minuut
  8. Voeg broccoli en gember toe en roerbak 1 minuut
  9. Schenk er 2 lepels sherry over en laat het vocht al omscheppend op hoog vuur verdampen
  10. Schep van het vuur af de crabfantasy en de helft van de bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper
  11. Verwarm de oven voor op 200°
  12. Bestuif aanrecht en deegroller met bloem en rol het bladerdeeg uit tot flinterdunne lapjes van 15 x 15 cm, snij elk plakje in 4 vierkantjes
  13. Schep op elk vierkantje in het midden 2 lepels vulling
  14. Bestrijk de randen met de helft van het ei, vouw de vierkantjes tot buideltjes om de vulling en druk bovenop de vulling goed dicht
  15. Zet op de bakplaat en bestrijk met de rest van het ei
  16. Bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar
  17. Pers de grapefruit uit en meng het sap in een steelpan met de rest van de sherry, sojasaus, sambal en suiker, breng aan de kook
  18. Maak het aardappelmeel met een lepel koud water en roer bij het sausje
  19. Blijf roeren tot het sausje licht bindt
  20. Breng op smaak met gembersiroop
  21. Verdeel de saus over 4 bordjes, zet op elk bordje 4 buideltjes
  22. Strooi de rest van de bosui in het sausje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha