Bladerdeegtaartje met slakken en kruiden

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 699 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek uit de plakjes bladerdeeg 10 zo groot mogelijke rondjes van ± 13 cm
  2. Strooi er wat zeezout op
  3. Prik zorgvuldig de oppervlakte met een vork in
  4. Laat in een oven van 180° ± 15 minuten bakken
  5. Laat afkoelen
  6. Kruidenmengsel Snij de prei fijn
  7. Snij het ontbijtspek fijn en fruit prei en spek in boter
  8. Voeg een scheutje room toe en laat iets indikken
  9. Laat tot lauw afkoelen en roer er op het laatste moment er de fijngehakte kruiden door
  10. Snij de paddestoelen in blokjes en bak ze samen met de fijngesneden sjalotjes
  11. Verwarm de slakken en de zeer fijn gesneden knoflook in wat ingekookte room
  12. Flambeer met een scheut pastis
  13. Saus Draai de ingrediënten in de blender fijn
  14. Iets verwarmen
  15. Presentatie Smeer het kruidenmengsel op de plakjes bladerdeeg
  16. Leg hierop rondom de slakjes
  17. Schep midden in de paddestoelen en zet ze 2 minuten in de oven
  18. Zet ze op het bord en druppel de saus er omheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha