Bladerdeegtaartjes met camembert en sla

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1608 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 4
  2. Laat de plakjes bladerdeeg in 10 minuten ontdooien
  3. Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen
  4. Klop in een kom de eieren los met de melk, zout en peper
  5. Snijd de camembert met een natgemaakt mes in plakjes
  6. Vet de vormpjes in
  7. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem
  8. Rol de plakjes bladerdeeg tot vierkanten van 16 x 16 cm uit
  9. Bekleed de vormpjes met elk 1 plakje bladerdeeg
  10. Snijd overtollig deeg langs de randen weg
  11. Verdeel de plakjes camembert over de vormpjes en leg de uiringen erop
  12. Schenk het eiermengsel in de vormpjes
  13. Bak de taartjes in het midden van de oven in 25 minuten lichtbruin en gaar en laat ze dan 10 minuten in de vormpjes afkoelen
  14. Neem ze uit de vormpjes en laat ze op een taartrooster verder afkoelen
  15. Zet de taartjes tot gebruik afgedekt in de koelkast (of diepvries)
  16. Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 4
  17. Dek de taartjes met aluminiumfolie af en verwarm ze in het midden van de oven in 15-20 minuten
  18. Klop intussen in een kommetje de olie en azijn tot een sausje
  19. Roer de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper
  20. Neem de taartjes uit de oven en haal ze uit de vormpjes
  21. Zet op vier borden elk 1 taartje, verdeel de sla erover en schep het sausje erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha