Bloedworst-ganzenlevertaartje met balsamico-karame

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 773 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de lever in met peper en zout en laat dit een uurtje intrekken
  2. Doe alle ingredi?nten voor het konfijten in een pan en laat de vloeistof tegen de kook aan komen
  3. Zet het vuur uit, leg de ganzenlever in de pan, laat het vocht tot kamertemperatuur afkoelen en zet de pan daarna 24 uur in de koelkast
  4. Laat de lever uitlekken en op kamertemperatuur komen
  5. Zeef de vloeistof en vries die voor hergebruik in
  6. Kook de suiker met een scheutje water tot een goudgele karamel, blus af met de balsamicoazijn en laat dit al roerend tot een dikke stroop inkoken
  7. Snijd de ganzenlever in plakken en verdeel die over de schijven bloedworst; de bloedworst moet ermee zijn bedekt
  8. Bestrooi de 'taartjes' met rietsuiker en brand dat met een gasbrandertje tot karamel
  9. Verhit de boter in een koekenpan en bak de taartjes, op hoog vuur, op de bloedworstkant, ? 3 minuten
  10. Presentatie: Verdeel de taartjes over 4 borden, giet de balsamicokaramel eromheen en serveer direct met een brioche broodje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha