Bloemkooltimbaaltje met mosselen kaviaar en wo

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 720 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bloemkooltimbaaltje met mosselen, kaviaar en wodkasaus - Mosselen: Was de mosselen in ruim water, verwijder de baarden van de mosselen en de openstaande en kapotte exemplaren
  2. Maak de groenten schoon en snij fijn (van de prei alleen het witte gedeelte)
  3. Verhit de olie in een pan en roerbak de groenten
  4. Blus af met witte wijn en voeg de saffraan, tijm en laurier toe, breng het geheel aan de kook
  5. Doe de mosselen erbij; deksel op de pan en kook ze 3 à 4 minuten, de mosselen moeten tijdens het koken een paar maal worden omgeschud
  6. De mosselen zijn gaar als ze openstaan
  7. Zet een vergiet op een pan - om het vocht op te vangen - en doe de mosselen in het vergiet
  8. Neem zodra ze enigszins zijn afgekoeld de mosselen hun schelp
  9. Hak de mosselen in stukjes
  10. - Passeer het mosselvocht door een neteldoek
  11. Meet een ½ liter mosselvocht af en bewaar de rest
  12. - Timbalen: Snij de prei in kleine ringen
  13. Laat in een pan in de boter de preiringen en de bloemkoolroosjes ± 2 minuten "zweten”
  14. Giet de halve liter mosselvocht erbij, breng het aan de kook en kook de groenten zeer goed gaar
  15. - Week intussen de gelatineblaadjes in koud water en klop de room stijf
  16. - Pureer in de keukenmachine het bloemkool/prei-mengsel met aanhangend vocht, passeer vervolgens de massa door een zeef
  17. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door elkaar tot de gelatine is opgelost (verwarm de puree eventueel iets)
  18. Zet de pan in een met ijsblokjes gevulde kom en laat de inhoud afkoelen en lobbig worden; roer af en toe
  19. Als de inhoud lobbig is, kan de geslagen room er door worden gespateld
  20. Breng de massa op smaak met (weinig) zout en peper
  21. Beboter de timbalen en vul ze met het bloemkoolmengsel
  22. Zet ze in de koelkast om op te stijven
  23. - Saus: Kook het resterende mosselvocht - niet te hard - in, voeg de room en wodka toe en kook weer in tot de gewenste dikte
  24. Laat afkoelen
  25. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, mosterd en peper
  26. Meng zwarte viseitjes door de saus en proef of er nog zout bij moet
  27. - Garnituur: Was de asperges (niet schillen) en kook ze beetgaar
  28. Halveer in de lengte de asperges en snij ze op gelijke lengte af
  29. Snij de courgette in schijfjes en steek er gelijke rondjes uit en blancheer (dat wil zeggen: even in kokend water en dan meteen in ijswater) ze beetgaar - of fruit ze even aan in zeer weinig olijfolie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha