Champignons-bouquet des moinespasteitje

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 747 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en blancheer ze even in een bodempje water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd
  2. Giet door een zeef en laat de champignons uitlekken
  3. Houd het gezeefde kookvocht bij
  4. Snijd de pancetta in fijne stukjes en fruit deze in een nootje boter
  5. Bestuif met de bloem en voeg er de melk aan toe
  6. Breng de saus al roerend aan de kook en voeg er de champignons bij
  7. Leng de saus eventueel aan met een beetje blancheervocht van de champignons
  8. Verwijder de witte schimmellaag van de Bouquet des Moines, snijd de kaas in stukjes en roer deze onder de saus
  9. Breng op smaak met peper en zout
  10. Verwarm ondertussen de pasteitjes in een op 1 80°C voorverwarmde oven en vul ze met het champignonmengsel
  11. Was de sla en dep ze droog
  12. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes
  13. Leg op elk bord een blaadje sla, plaats er de gevulde pasteitjes op en versier met de schijfjes radijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha