Driekleuren groenterrine

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Van koolbladeren nerven verwijderen
  2. In ruim kokend water met 1/2 eetl zout in 7 min
  3. gaarkoken
  4. Uit pan scheppen (kookvocht bewaren) en op schone theedoeken leggen
  5. Cakevorm (inh
  6. 1 l) invetten
  7. Vorm bekleden met overhangende koolbladreen
  8. Oven voorverwarmen op 200°C
  9. In zelfde kookwater achtereenvolgens broccoliroosjes in 5 min
  10. , rettich in 7 min
  11. gaarkoken
  12. Frituurolie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C)
  13. Paprika's 4 min
  14. frituren
  15. Laten afkoelen
  16. Paprika's ontvellen en zaadlijsten verwijderen
  17. Paprika's, broccoli en rettich een voor een pureren
  18. Alle groenten na pureren in schone theedoek scheppen en heel goed uitknijpen
  19. Maïzena met 1 eetl
  20. koud water gladroeren
  21. Aan ELKE groente toevoegen: 1 ei, 2 eetl
  22. slagroom, 2 eetl
  23. kaas, peper en zout
  24. Door rettich- en paprikamengsel helft van het maïzenapapje roeren
  25. Beide mengsels al roerend verwarmen tot ze gebondden zijn
  26. In cakevorm achtereenvolgens verdelen: broccoli (2 eetl achterhouden), helft van paprika, rettich, rest van paprika
  27. Bestrijken met rest van broccoli
  28. Bladeren dichtvouwen
  29. Bedekken met alufolie
  30. Gaatjes erin prikken
  31. Vorm in braadslede zetten
  32. Vullen met kokend water tot 2 cm onder de rand
  33. In midden van oven in 1,5 uur stevig laten worden
  34. Laten afkoelen
  35. Terrine voorzichtig op platte schaal keren
  36. In plakken snijden
  37. Deze terrine is zowel warm als koud lekker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha