Filodeegbakje gevuld met paddestoelen kruidig

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 963 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Snij uit elk vel filodeeg 4 vierkantjes van ca
  3. 12 x 12 cm
  4. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
  5. Vet 8 vormpjes in met wat gesmolten boter
  6. Bestrijk de deegvierkantjes met de rest van de boter
  7. Leg 2 vierkantjes schuin op elkaar
  8. Bekleed de 8 vormpjes ermee
  9. Zet de 2e vormpjes erin, zet ondersteboven op de bakplaat en bak ze op deze manier blind (10 minuten)
  10. Laat afkoelen
  11. Breng ruim water aan de kook, kruis de tomaat in, dompel even in het kokende water, spoel af onder koud stromend water en ontvel ze, halveer ze, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  12. Snij de bosuitjes schuin in stukjes
  13. Snij de paddestoelen in niet al te kleine stukken
  14. Kook fond en whiskey op hoog vuur in ca
  15. 10 minuten tot de helft in
  16. Voeg tomatenpuree en crème fraîche toe en verwarm zacht
  17. Breng op smaak met zout en peper
  18. Verhit de olie in de koekenpan, bak de bosui en de paddestoelen ca
  19. 3 minuten op hoog vuur
  20. Breng op smaak met zout en peper
  21. Vul de filobakjes met de paddestoelen en doe de saus erover en er omheen
  22. Garneren met tomatenblokjes
  23. Peterselie er boven knippen en direct serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha