Forel-dilletimbaaltje grtookte

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 642 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard, schrik ze en pel, snij in kleine stukjes
  2. Houd 4 toefjes dille achter voor garnering, knip de rest fijn in een kopje
  3. Week de gelatine in ruim water
  4. Snij de forel in groffe stukken
  5. Pureer in de keukenmachine forel, mayonaise, crème fraîche en gehakte dille tot een glad mengsel
  6. Doe in een ondiepe schaal
  7. Breng 1 lepel water en citroensap aan de kook, roer de uitgeknepen gelatine erdoor en spatel dit mengsel door de forelmousse
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Vet de timbaaltjes dun in en verdeel de mousse erover, strijk de bovenkant glad
  10. Laat afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven
  11. Verwijder de worteltjes van de veldsla
  12. Snij de limoen in dunne schijfjes
  13. Houd de timbaaltjes enkele tellen in heet water, leg er een bord op en laat de mousse op het bord glijden
  14. Leg de veldsla eromgeen
  15. Garneren met limoen en toefjes dille
  16. Serveren met geroosterd witbrood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha