Foreltimbaaltjes met botersaus en sjalotjes warme

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 724 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C
  2. In keukenmachine forel pureren
  3. 1 eiwit toevoegen
  4. Puree boven schaal in bak met ijsblokjes zeven
  5. Eidooiers erdoor roeren
  6. Overgebleven eiwit, witte wijn, 1 dl room en naar smaak zout en peper toevoegen
  7. Timbaaltjes met puree vullen, even op vochtige doek stoten om lucht te laten ontsnappen (zonodig bijvullen) en bovenkant gladstrijken
  8. Met ingevet aluminiumfolie afdekken
  9. Op bakplaat in midden van oven in ± 18 minuten bakken
  10. Bouillon tot stroperige saus laten inkoken
  11. Sjalotjes, citroensap en rest van room toevoegen
  12. Aan de kook brengen
  13. Van vuur af boter in delen erdoor kloppen
  14. Saus eventueel au bain-marie warm houden
  15. Timbaaltjes storten en op borden zetten
  16. Saus eromheen schenken en garneren met kervel
  17. Direct serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha