Ganzenlevermousse frambozenaspic champignonsalade

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1069 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week voor de aspic de rode gelatine in koud water
  2. Laat de frambozen 5 minuten zonder deksel koken met de frambozenazijn, 1 dl water en de suiker
  3. Los de gelatine op in een pannetje en voeg hem bij het frambozenmengsel
  4. Leg een vochtige doek in een zeef en druk de frambozenmassa erdoor, vang dit op in een platte schaal en laat de aspic 1 nacht lang opstijven
  5. Maak de aspic dan los en snijd hem met een scherp mes in kleine blokjes
  6. Maak dan de mousse: bekleed een langwerpige vorm van 300 ml met een diepvrieszakje en zet hem in het vriesvak
  7. Maak de ganzelever schoon, was en droog hem en snijd hem in blokjes
  8. Snijd ook de ui en het spek in blokjes
  9. Bak de ganzelever, ui en spek in de boter even al roerend aan
  10. Neem ze dan uit de pan en laat ze afkoelen
  11. Maak de braadfond los met de porto en de Armagnac, laat de massa inkoken tot ze dik is en zet ze dan opzij om af te koelen
  12. Doe het levermengsel en de fond in de keukenmachine en mix ze; wrijf de massa dan door een fijne zeef
  13. Week de witte gelatine in koud water, neem ze uit het vocht en los ze op in een pannetje
  14. Doe ze dan bij de ganzelevermassa
  15. Goed kruiden met peper en zout
  16. Zet dit weg op een koele plaats
  17. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het ganzelevermengsel
  18. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe
  19. Doe de massa in de gekoelde vorm, strijk ze glad uit en sla even met de vorm op het werkvlak, zodat er geen luchtbellen in blijven
  20. Dek de mousse af met de overhangende einden van het diepvrieszakje en zet de mousse een nacht in de koelkast
  21. Maak de salade: was en droog de paddestoelen en snijd ze in plakken
  22. Maak een vinaigrette van de frambozenazijn, zout, peper en olie
  23. Snijd het bieslook in stukjes
  24. Haal voor het serveren de mousse uit de vorm en snijd hem in plakken van 1 cm
  25. Leg op elk bord 2 plakken mousse, wat aspicblokjes en wat champignons, waarover wat vinaigrette gedruppeld wordt
  26. Strooi er wat bieslook over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha