Geitenkaasmousse met walnoten

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1377 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in een kom ruim water gedurende 5 minuten
  2. Hak de helft van de noten fijn
  3. Snij de korstjes van de kaas en verkruimel de kaas
  4. Schep de noten erdoor
  5. Pers de sinaasappel uit en verwarm 2 lepels sap in een steelpan
  6. Knijp de gelatine goed uit en haal het sap van het vuur, los de gelatine er in op
  7. Roer het gelatinemengsel door het kaas-notenmengsel
  8. Klop de slagroom stijf in een kom en spatel luchtig door het mengsel
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Laat ca
  11. 1 uur in de koelkast opstijven
  12. Meng 3 lepels sinaasappelsap met de honing, notenolie, zout en peper tot een dressing
  13. Ris de tijmblaadjes van de takjes en roer door de dressing
  14. Verdeel over 4 borden bergjes veldsla
  15. Leg de mousse er met een ijsbolletjestang doorheen
  16. Druppel de dressing er omheen
  17. Garneer met de rest van de walnoten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha