Inktviscocktail frisse

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 659 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar
  2. Was de inktvissen, verwijder de ruggewervel en kook ze ca 2 minuten in lichtgezouten water
  3. Schep de inktvissen uit het kookvocht en snijd de grote exemplaren in ringen
  4. Dompel nu ook de scampi's in het vocht
  5. Haal ze er na 2 minuten uit, verfris ze onder koud water en pel ze
  6. Snijd elke scampi dwars in twee
  7. Was de sla, droog ze en rol de blaadjes op
  8. Snijd de rolletjes in reepjes
  9. Was de tuinkers en laat uitlekken
  10. Pel en ontpit de avocado en de lychees
  11. Snijd beide vruchten in blokjes en besprenkel ze met citroensap
  12. Maak de cocktailsaus: vermeng de mayonaise met de ketchup, de whisky en de cayennepeper
  13. Leg op de bodem van 4 glazen schaaltjes enkele reepjes sla en vervolgens wat tuinkers
  14. Meng de inktvisringen, de avocado, de lychee en de rijst met wat cocktailsaus
  15. Schep dit op de sla
  16. Versier met 4 halve scampi's en 1 mini-inktvisje
  17. Bestrooi met peterselie en versier met een reepje tomaat en een schijfje citroen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha